dimecres, 1 de febrer del 2017

Parlem de diners al ple ordinari de gener

El ple de gener ha tingut entre els seus punts la primera modificació de crèdit de l’any. En veurem moltes al llarg de l'any. A fi de fer un contracte pont mentre prepara la licitació de lloguer de les màquines del CEM, el govern ha proposat modificar les partides els diners que preveu emprar per a pagar al proveïdor actual fins el mes de març. Des de que l’Ajuntament es va fer càrrec de la gestió del CEM, es va valorar la possibilitat de canviar les màquines de la sala de fitness. Des del mes d’abril fins a finals d’any el govern ha estat negociant amb l’empresa propietària qui es feia càrrec del deute d’Areva Trading. Finalment s'ha acordat que aquestes factures aniran al concurs de creditors, i l'Ajuntament pagarà un lloguer per les màquines fins que aquest hagi adjudicat la licitació que per llei cal realitzar. Esquerra s’ha abstingut en aquesta votació.

I un altre clàssic, el reconeixement extrajudicial de crèdits quan finalitza l’any, aquelles factures que s’han quedat al calaix, no s’han comptabilitzat durant l’any que deixem i que passaran al pressupost de l’any següent: arrendament de les màquines del CEM, subministres, serveis legals, etc. que pugen poc més de 35 mil euros. Novament ens hi hem abstingut.

Un error del govern ens ha obligat a tornar a votar l’ordenança número 18 dels preus de l’Escola Bressol municipal. Al mes de novembre les vam votar totes conjuntament, i ja vam criticar-ne la filosofia que fins aquest moment s’ha estat aplicant. Esquerra aposta per unes ordenances fiscals progressives, és a dir, paga més qui més renda té a fi que l’impacte sobre l’economia familiar sigui similar per aquest servei bàsic. Tampoc es van acceptar les nostres reiterades propostes sobre la introducció de descomptes importants quan puguin haver dos germans al centre per famílies amb rendes baixes. Esquerra, ha decidit abstenir-se en aquest punt de l’ordre del dia. Tornarem a insistir-hi quan haguem de tornar a votar les ordenances pel 2018.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada