diumenge, 31 de gener del 2016

Un nou NO a la Transparència

El govern de Cabrils (Convergència, Unió i MUC) torna a tombar les propostes de transparència d’Esquerra.

Quan encara no s’ha acomplert un mes des de l’entrada en vigor de la llei de transparència, bon govern i accés a la informació pública per les corporacions municipals, Esquerra va proposar als grups del consistori afegir-se a una nova moció de Transparència. Una moció que instava al govern de Cabrils a definir un calendari d’aplicació de la llei a Cabrils després de l’any de carència des de la seva entrada en vigor. Un full en blanc.

Un compromís amb els veïns i veïnes de Cabrils. Refermar un compromís que els partits que van concórrer a les eleccions municipals portàvem als nostres programes electorals. Un compromís també de la nova regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional del govern tripartit de Cabrils. Un compromís d’intencions, d’objectius que el govern ha de poder explicar als cabrilencs i cabrilenques.

El govern de Cabrils té molta feina per fer. Un govern que dóna continuïtat al govern anterior a les eleccions municipals del mes de maig, i que per tant, coneixia la llei. Un govern que en el estudi “La Trasparència al Maresme“ de Xut Consulting quedava molt mal posicionat en l’aplicació de la llei a Cabrils a finals del mes de desembre. Un govern que a partir del mes de febrer haurà de donar explicacions al Síndic de Greuges com aquest ja li ha avançat.

Tots els partits de l’oposició, Esquerra, PSC i PP ho entenem així, i per això hi vam votar A FAVOR. Malgrat tot, LA PROPOSTA NO VA PROSPERAR gràcies a la majoria absoluta del vot en contra del govern de Cabrils (CDC, UDC i MUC). Una nova oportunitat perduda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada