dimecres, 3 de desembre del 2014

Nou article del butlletí municipal. La nostra obligació com a servidors públics.

El divendres 28/11/2014, dos dies després del darrer ple ordinari de l'Ajuntament de Cabrils, i un dia després del ple a Vilassar de Dalt, escrivíem aquest apunt pel proper butlletí municipal que serà distribuit a totes les cases del nostre municipi. En menys de 1600 caràcters hem volgut resumir la nostra proposta pel conflicte generat pel nou complex funerari amb el servei de crematori al nostre municipi veí.


LA NOSTRA OBLIGACIÓ COM A SERVIDORS PÚBLICS

El ple de l’ajuntament va aprovar una moció perquè el consistori de Vilassar de Dalt revoqui l’autorització de la instal·lació d’un complex funerari amb crematori al polígon Vallmorera, a tocar de Cabrils. Ens hi vam abstenir, defensant el dret a tenir un debat públic, clar, seré, rigorós i transparent. L’ajuntament de Cabrils ha decidit fer de jutge i part, sense reflexió ni diàleg amb TOTS els agents implicats. Al cap de 24h el ple del municipi veí va aprovar la reubicació del complex fruit del diàleg amb empreses, partits i ciutadans. Continuarà l'ajuntament de Cabrils les accions vers el projecte? Entenem que sí.

ERC-CxC-AM ha proposat la constitució d’una comissió que estudiï els possibles impactes de l’equipament sobre cabrilencs. A la comissió hi han de participar administracions, científics i veïns i ha de fugir d’actituds allunyades d’un debat serè. En ella, les parts han de voler trobar solucions i respectar totes les opinions, adquirint el compromís que, un cop fet el dictamen que es conclogui, aquest es traslladarà als ciutadans.

La nostra proposta ha estat rebutjada per la resta de grups. Creiem que la nostra posició és coherent i compromesa i volem dedicar-li el nostre esforç. Convidem als grups municipals i als veïns a implicar-se per reconduir la situació. Sense un anàlisi contrastat ens allunyem del rigor i del nostre deure com a servidors públics i creiem que no podríem garantir allò per al que hem estat escollits: responsabilitat i ètica dels nostres actes, vetllant pel benestar dels cabrilencs. Més informació al blog http://esquerracabrilstescolta.blogspot.com, Facebook: http://www.facebook.com/ERCCabrils, Twitter: @ERCCabrils

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada