Assemblea constituent de l'AMI el 14/12/2011 |
ERC-CxC-AM presenten el proper ple del 30 de gener una moció conjunta amb ICV per a que pugui ser aprovat l'ingrés de Cabrils a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).
El novembre de 2011, Esquerra va proposar la mateixa moció en un moment en que encara l'associació no s'havia constituït. Malgrat ser aprovada per majoria simple, aquest resultat no va ser suficient per al nostre ingrés. Els estatuts de l'AMI exigeixen que sigui aprovat en ple per majoria absoluta.
Aquest extrem no va ser notificat als grups de l'oposició malgrat que el govern en tenia coneixement. No va ser fins el ple del novembre de 2013 que el portaveu del nostre grup municipal va preguntar al govern i aquest va reconèixer la situació.
ERC-CxC-AM vol amb la presentació novament d'aquesta moció, sumar més voluntats per a que el nostre poble sigui reconegut com un municipi compromès amb la independència del nostre país.
Text de la moció:
Xavier Viudez i Cardona i i Mercè Fernández i Lloret, actuant en qualitat de portaveu del Grup Municipal Esquerra Republicana de Catalunya – Consens per Cabrils – AM i Iniciativa per Catalunya presentant per tal que sigui debatuda i votada en el decurs de la propera sessió plenària ordinària prevista pel mes de gener de 2014 la següent:
ACORD DE PARTICIPACIÓ A L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA
Com a conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l'Estatut d’autonomia de Catalunya que va comportar una modificació de continguts que retallaven l’àmbit d’autonomia del nostre país, alguns municipis, entre els quals es troba Cabrils a petició del grup municipal ERC-Consens x Cabrils-AM, van iniciar el moviment dels municipis moralment "exclosos" de la Constitució Espanyola, recollint el malestar del país que es feu visible a la manifestació sobiranista del 10 de juliol de 2010. Des de llavors els atacs contra la nostra sobirania han estat constants, però també des d’aquella data Catalunya no ha estat quieta, alguns ajuntaments volem fer un pas més.
La societat civil també s’ha mobilitzat a partir de la consulta popular per la independència d’Arenys de Munt el 13 de desembre del 2009, realitzant centenars de consultes arreu del territori dels Països Catalans que també va tenir la seva traducció a la nostra vila amb la creació de la plataforma Cabrils Decideix, que impulsà i promocionà la participació dels veïns i veïnes de Cabrils a la consulta que es va realitzar el 28 de febrer del 2010 amb una participació del 20.75% i un resultat de 1015 vots (93.63%) a favor de la independència, 49 vots (4.52%) en contra, 13 vots (1.20%) d’abstenció i 7 vots nuls (0.65% sobre el total de vots emesos). És també la iniciativa popular la que impulsà el 2011 constituir l’Assemblea Nacional Catalana a Cabrils – Cabrils per la Independència, que treballa des de la societat civil per la difusió, conscienciació i participació dels cabrilencs i cabrilenques en activitats i accions per assolir una majoria social al nostre país que es tradueixi en un futur proper en la secessió de Catalunya de l’Estat Espanyol dins del marc de la Unió Europea; la feina realitzada pels socis d'Òmnium Cultural Mataró-Maresme a Cabrils i Vilassar de Dalt des del 2012 promovent accions, cicles de conferències i activitats culturals al nostre municipi, ara sota la campanya d'abast nacional “Un país normal” i la molt recentment constituïda plataforma Cabrils pel Sí.
Tenint en compte que el dret a l’autodeterminació és un principi fonamental dels drets humans, qüestió aquesta que està recollida a la carta de les Nacions Unides, com també al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics ratificat per l’Estat Espanyol el 27 de juliol de 1977, que en el seu Article 1 proclama:
"Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.
Tots els pobles poden, per a les seves pròpies finalitats, disposar lliurement de llurs riqueses i de llurs recursos naturals sense perjudicar, però, cap de les obligacions que sorgeixen de la cooperació econòmica internacional basada en un principi de benefici recíproc, i també del dret internacional. En cap cas, un poble no pot ser privat dels seus mitjans de subsistència.
Els estats en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d'administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l'exercici del dret a l'autodeterminació i respectaran aquest dret d'acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides."
Tenint en compte que el Decret 110/1996, de 2 d'abril, regula la constitució d'organitzacions associatives de les entitats locals de Catalunya per tal de protegir i promoure els seus interessos comuns i genèrics.
Tenint en compte que la Llei municipal i de règim local de Catalunya aprovada pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, disposa en el seu Títol XI, articles 133 a 136, que els ens locals tenen dret d'associar-se en concordança amb el que disposa l'esmentat Decret 110/1996, es proposa l'adopció dels següents
ACORDS:
Primer. Acordar participar d'inici en les actuacions per constituir una associació d'ens locals amb l'objecte de defensar l'assoliment dels drets nacionals que corresponen a Catalunya i promoure l'exercici del dret a decidir.
Segon. Designar l'alcaldessa, com a representant d'aquest Ajuntament en l'Associació. Quan l'alcaldessa no hi pugui assistir, mitjançant resolució expressa, podrà delegar aquesta representació en un regidor.
Tercer. Facultar la senyora alcaldessa presidenta per signar els documents necessaris per l'execució del present acord.
Donar trasllat d'aquest acord a la presidència de l'AMI.
Cabrils, dilluns 20 de gener de 2014
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada