dijous, 18 de juliol del 2013

ERC-CxC-AM presenta una moció per a demanar al govern de la Generalitat la inclusió als propers pressupostos de la construcció del nou edifici de l'IES Cabrils

El grup municipal d'ERC-CxC-AM ha presentat a la comissió informativa del dijous 18 de juliol i per a l'elevació al ple, una moció per la inclusió als propers pressupostos de la Generalitat de la licitació, adjudicació i construcció del nou edifici de l'IES Cabrils.

MOCIÓ PER A LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU EDIFICI DE L'IES CABRILS

L’any 2002 l’Ajuntament de Cabrils va començar a gestionar amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya la construcció de nous equipaments educatius pel municipi, per tal de garantir un ensenyament de qualitat, sense tenir que massificar l’única escola del municipi, en aquell moment el CEIP L’Olivera, ni l’IES Jaume Almera de Vilassar de Dalt del qual Cabrils ha hagut de dependre fins la posada en funcionament de l’Institut d'Estudis Secundaris de Cabrils, el curs 2009-2010. El constant creixement demogràfic, el creixement de població, i el creixement vegetatiu posen de manifest aquesta necessitat. Entre els anys 2000 i 2012, la població de joves entre 12 i 16 anys és del 84.47% i entre els 12 i 18 del 58,85% (dades de l’IdesCAT)

És per aquests antecedents exposats, que pel curs 2008-2009 es va inaugurar la segona escola de primària, l’IES Mas Maria i simultàniament, els governs, municipal i de la Generalitat, per tal de donar resposta a la demanda de població escolar, es va planificar la construcció de l’Institut de Cabrils.

Des del consistori, conjuntament, amb els representants de les AMPAs i la direcció de l’IES de Cabrils s’ha demanat, al Director dels Serveis Territorials de Maresme-Vallès, que el Govern de la Generalitat no aturés i per tant, continués amb el procés de licitació per la construcció del nou edifici de l’IES de Cabrils, doncs l’esmentat projecte té la dotació finalista pressupostària de 5.5 milions d’ euros, aprovada en acord de Govern de la Generalitat de Catalunya el dia 09 de novembre de 2010 per a la nova construcció de 3 línies d’ESO i 2 de batxillerat i que per part de l’Ajuntament de Cabrils ja té atorgada la llicència de construcció des del dia 14 de juny de 2010.

El 2011, davant la paralització en el desenvolupament de l’Institut d’Estudis Secundaris Cabrils es va constituir una Comissió de Seguiment del Futur IES de Cabrils, constituïda per membres de les AMPAs del CEIP L’Olivera, el CEIP Mas Maria i IES Cabrils per intentar desbloquejar un tema de vital importància pel nostre municipi amb la col·laboració de la direcció de l’IES Cabrils i de l’Ajuntament de Cabrils.

El mateix any, el 2011, el M. Hble. Sr. president de la Generalitat en una carta dirigida a la Sra. Alcaldessa Lina Morales, manifestava el compromís del govern de la Generalitat de dotar Cabrils del nou Institut.

Atès tot l'exposat anteriorment, el ple de l'Ajuntament de Cabrils, acorda el següent:

PRIMER. Demanar al Departament d’Ensenyament la dotació pressupostària per a la licitació i execució del nou IES Cabrils en els propers pressupostos que el Parlament de Catalunya hagi d’aprovar.
SEGON. Comunicar als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya aquest acord així com a la Hble. Sra. Irene Rigau, Consellera d’Ensenyament i el M. Hble. Sr. Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya.

2 comentaris:

  1. ERC-CxC-AM va entrar al registre d'entrada de l'ajuntament la setmana passada una moció per a demanar al govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya la inclusió de la construcció del nou edifici de l'IES Cabrils als propers pressupostos de la Generalitat.

    Aquesta moció s'afegeix a les moltes accions que des d'Esquerra hem anat realitzant durant els darrers anys per impulsar aquest projecte, que inclou entre altres la campanya de correus als parlamentaris maresmencs pels pressupostos del 2012.

    Durant les darreres setmanes i com ja ha estat informada la comunitat educativa, hem fet un conjunt d'accions a nivell parlamentari per a intentar encabir la partida que va caure durant el govern anterior de CiU quan va pactar el pressupost amb el PP. No només hem traslladat preguntes parlamentàries al govern sinó que també hem parlat amb la direcció dels serveis territorials per a concretar un conpromís per part del govern.

    Ahir dijous 18/07 i per sorpresa nostra, el govern de Cabrils va votar en contra de l'elevació al ple de la moció. Amb els vots de CiU, PP, la regidora no adscrita i el VIC el text no va tirar endavant malgrat la nostra disposició a transaccionar algun dels paràgrafs. L'alcaldessa Lina Morales va al·legar que tenien el compromís de seguiment de la Consellera del projecte sense concretar una data definitiva per escrit per la construcció del nou edifici.

    Hem de lamentar doncs el resultat de la votació que deixa fora la moció d'ERC-CxC-AM del ple per ser debatuda i visualitzar el govern i oposició a l'ajuntament de Cabrils empenyent per fer realitat aquest projecte.

    ResponElimina
  2. Dilluns vam rebre la convocatòria del Ple. Al darrer punt de l'ordre del dia hi apareix finalment la moció.

    ResponElimina