RESOLUCIÓ EN COMMEMORACIÓ DEL 17 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL CONTRA L’HOMOFÒBIA I LA TRANSFÒBIA
Al llarg dels darrers anys s’han produït avenços que han fet avançar la lluita contra l’homofòbia i la transfóbia arreu del món. Un dels més importants però, es va produir l’any 1990, quan l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), va suprimir l’homosexualitat de la seva llista de malalties mentals. Des d’aquell moment, el col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals reconeix el 17 de maig com a símbol de l’eliminació de l’homofòbia i reivindica que l’Alt Comissionat i la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides l’assenyalin com a Dia Internacional Contra l’Homofòbia, per tal de denunciar, reflexionar i actuar contra aquesta discriminació.
Malgrat els avenços experimentats en alguns estats pel que fa a la igualtat de drets de les persones LGTB, l’homosexualitat encara està perseguida i castigada a molts països (fins i tot amb la pena de mort) i molts d’altres no disposen de cap mena de legislació que protegeixi les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals davant d’actes de discriminació.
Malgrat els diferents avenços legislatius que s’han produït en els darrers anys a Catalunya i a l’Estat Espanyol en la línia de la igualtat legal pel que fa als drets de gais i lesbianes, la realitat social encara arrossega molts prejudicis que dificulten l’assoliment de la igualtat real. Les constants manifestacions de representants de la jerarquia catòlica o de determinades forces polítiques confirmen aquesta tendència i suposen l’amenaça que es produeixin retrocessos pel que fa a molts dels drets aconseguits durant els darrers anys.
Cal doncs continuar treballant a través de totes les eines disponibles per tal de consolidar els avenços aconseguits al nostre país els darrers anys i treballar amb les diferents entitats en la lluita per una societat més justa i lliure.
Per tot això, des de la Coordinadora de Polítiques per a Persones LGTB d’ERC manifestem:
L’adhesió als actes que s’organitzin per commemorar aquesta diada.
La voluntat de treballar per tal de garantir que no es facin passos enrere pel que fa a la igualtat legal assolida al nostre país durant els darrers anys.
La necessitat de denunciar els actes incívics d'agressions físiques, verbals o psicològiques als espais públics, socials i laborals.
Instar a l'administració a posar les eines per aprofundir en la normalització social, educant i proporcionant eines al seu personal per transmetre els valors del respecte a la diferència a nivell intern com en l'atenció als ciutadans del país.
Barcelona, 12 de maig de 2012
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada