diumenge, 19 de febrer del 2012

La pinça CiU i PP al Parlament contra els interessos de Cabrils

El pacte de facto de CiU i el PP a les votacions dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2012, han exclòs els recursos necessaris per l'inici de les obres del IES Cabrils. Tot i la recollida de més de 1500 signatures i la presentació d'ERC d'una esmena avalada pels correus enviats per molts veïns a tots els grups de l'arc parlamentari, CiU i PP feien pinça a la votació de pressupostos perquè fos refusada aquesta important inversió enguany.

El senyor Oriol Gil, regidor d'educació, justificava al darrer ple la inacció del Govern de la Generalitat dient que "el compromís de l'anterior govern de la Generalitat es va fer a les acaballes de la legislatura a la desesperada, probablement per quedar bé amb el territori".

El govern confon contentar amb governar, aquesta és la diferencia entre els governs que prioritzen el nostre territori, i el de CiU amb el suport del PP que no té precissament Cabrils entre les seves priortats d'inversió (veieu el llistat de centres)

Els perjudicats no són només els alumnes i les famílies que hauran de desplaçar un any més els seus fills a altres instituts dels pobles del voltant o que decidiran matricular-los a la secundària a centres on se'ls garenteixi l'educació en un mateix centre fins als 18 anys. També serà la resta del poble que veurà com any rere any, els seus joves estableixen els seus llaços afectius i d'amistat, en una època important de la seva vida, fora de Cabrils.

ERC – CxC – AM continuarà donant suport a les inciatives veïnals que puguin facilitar la construcció del nou edifici de l'institut, així com totes les mocions al consistori que apuntin en aquesta direcció. Volem també agrair a tots els cabrilencs i cabrilenques que amb els seus correus van ajudar-nos a fer conèixer als diputats maresmencs i els seus grups parlamentaris la nostra aposta conjunta de futur per Cabrils i la voluntat que fos aprovada en aquests pressupostos. Als resultats ens remetem, una nova oportunitat perduda.

Els 10 compromisos del Govern de la Generaliatat per facilitar l'abstenció del PP als pressupostos del 2012 - document que conté el llistat de centres preferents.



Oscar Martin, 1971. Empresari. President de la secció local d’Esquerra a Cabrils i membre dels ADF, els agents de defensa forestal.

1 comentari:

  1. Benvolguts,
    Després d’haver parlat aquest cap de setmana amb el Sr. Xavier Viudez, em sentia encuriosit pel tema al que ell es referia com “el post de l’institut”. La veritat és que, llegint l’exposat en les línies que precedeixen el meu comentari i l’arxiu al que deriva l’accés al final del text, no queda cap dubte que, malauradament, l’IES Cabrils trigarà uns quants anys a ser una realitat. Però de totes maneres, haig d’admetre que, el que més m’ha colpit és no haver trobat en tot aquest volum de text, un raonament a la negativa. Si bé és cert que hom pot comprendre que actualment la situació és la que és, i que lògicament és possible que es produeixin retallades en quasi tots els projectes planificats pel futur de Cabrils i d’arreu del país, trobo gairebé imprescindible que en els documents on apareixen els centres pels que sí hi ha diners i els centres que formen part del que algú ha tingut l’ocurrència d’anomenar “Catàleg de prioritats del govern en matèria d’equipaments educatius i sanitaris”, hi figurin també els criteris d’exclusió d’aquells projectes que es queden al calaix. És més, si com en el cas de Cabrils, pel que ha arribat al meu coneixement, la construcció de l’IES es deriva d’un compromís del govern, antic o vigent, entenc que el mínim que s’espera dels que ara ostenten la prerrogativa de dir que no, és explicar el perquè no.
    Atentament,
    Raül Serra i Fabregà

    ResponElimina