dimecres, 14 de setembre del 2011

Posicionament d'Esquerra - CxC - AM sobre l'enderrocament l'edifici de la Font Picant

El grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya – Consens x Cabrils – AM davant les informacions aparegudes el dia 14/09 al diari El Punt sobre la decisió del govern municipal d’enderrocar la “casa de l’Aigua Picant”, vol expresar la seva absoluta sorpresa. No només per la decisió, sinó com en la forma com hem hagut de conèixer-la.

Dilluns al vespre, regidors de govern i oposició van estar reunits per repassar els temes que té el govern sobre la taula i no en vam ser informats. A hores d’ara, encara cap regidor del govern ens n’ha informat.

El nostre grup municipal ha entrat avui una instància a l’ajuntament sol·licitant informació sobre els fonaments tècnics de la decisió i sol·licitarem també una valoració econòmica a fi de poder pronunciar-nos amb responsabilitat.

Necessitem saber:
  • Si l’edifici, suposa un perill pels veïns i pels edificis del voltant a curt o mig termini.
  • Quines actuacions ha descartat el govern a partir dels informes tècnics.
  • La inversió necessària pel seu manteniment, rehabilitació i el cost de l’enderrocament.
  • L’impacte a curt i mig termini sobre el pressupost municipal.
  • Quines accions té previstes fer l’ajuntament si tira endavant amb l’enderrocament, és a dir, quin ús se’n faria, si té previst requalificar el terreny o permutar-lo, etc.
Hi ha moltes preguntes per respondre. Malgrat tot, reiterem la nostra sorpresa, donat que s'havia contemplat la possibilitat de donar-li un ús social a aquest edifici municipal, degut a la mancança d'espais d'aquest tipus avui a Cabrils, tot i la seva dificultat pel context econòmic. Entenem el rebuig veïnal quan les decisions son preses sense explicar-les adientment, sent per molts cabrilens i cabrilenques aquest edifici i els voltants, d’un alt valor sentimental.

1 comentari:

  1. Acabem de saber que l'ajuntament ha publicat una nota desmentint l’article del diari El Punt. Podeu llegir-la a la següent url: http://www.cabrils.cat/actualitat/noticies/L-Ajuntament-demana-una-rectificacio-publica-al-diari-El-Punt-Avui

    i us la reproduim tot seguit:

    Respecte les informacions publicades sobre l'edifici de l'Aigua Picant

    A continuació reproduim integrament l'escrit que l'Ajuntament, en la persona del Regidor de Comunicació, Edmon Giralt, a fet arribar a el diari El Punt Avui respecte a la informació publicada el passat 13 de setembre sobre l'edifici de l'Aigua Picant.

    "EL PUNT
    A/at. Sr. Gerard Ariño

    Avui ha sortit publicat a EL PUNT, edició Maresme, una noticia en relació al municipi que represento, referent a unes declaracions de l'Alcaldessa Lina Morales sobre l'enderroc de la casa de La Font Picant.

    Agrairiem es publiques una nota aclaratoria d'aquestes declaracions, doncs la interpretació per part vostre ha estat imprecisa.
    L'Alcaldessa, va expressar que tot l'equip de Govern, volia sol.lucionar el tema d'aquest espai municipal, el qual és inabastable el seu arrenjament amb recursos propis, i que estem intentant obtenir recursos aliens per dur a terme la rehabilitació, i , si en un futur incert, no aconsseguissim dits recursos, hauriem de plantejar el descatalogament de la finca a la Diputació i el posterior enderroc.

    En cap càs hi hà cap acord de Govern per enderrocar l'edifici en qüestió.

    A l'espera de veure publicada aquesta rectificació, aprofito per a saludar-los atentament,

    Edmon Nadal i Giralt
    Regidor de Participació Ciutadana,Premsa i Comunicació de Cabrils"

    ResponElimina