Cabrils va ser un poble agrícola com la majora de municipis del nostre entorn, amb una forta implantació de la vinya i del cultiu de la flor del qual encara en tenim alguns exemples a la carretera de Vilassar de Mar (Can Tosca). No va ser fins el segle passat que un parell de fàbriques van donar feina a alguns cabrilencs com ens recorden alguns veïns a “Cabrils. Memòria d'un poble” i que avui han reconvertit el seu ús en el centre cívic La Fàbrica o en la botiga de bike, ambdues al centre de la vila. El creixement urbanístic va fer recular els cultius i els boscos configurant un poble amb un nucli històric i desenes d'urbanitzacions de cases unifamiliars.
Cabrils, malgrat la mancança d'espais públics ajardinats al centre del poble, conserva al seu terme municipal el part del parc de Marina on podem gaudir d'una bona caminada i bicicletada pel Maresme i el Vallès Oriental, l'Arboretum a Can Barba, el pulmó del “castell” de can Jaumar, el carrer dels Roures a Can Tolrà, o el Montcabrer. La preservació, neteja i conservació d'aquests espais és un bé comú tant per nosaltres com per les futures generacions.
“Fomentem l'ús dels espais naturals de Cabrils, és la manera de coneixe'ls, 'estimar-los i ajudar a conservar-los” C.P.
Iniciatives d'alguns veïns com “el cotxe verd” ajuden també a fer més sostenible amb petits detalls el nostre poble.
La responsabilitat és de tots plegats, i així ho entenem a Esquerra Cabrils, cal preservar el nostre patrimoni natural, potenciant-lo, garantint-ne un bon ús i ajudant als seus gestors en la seva conservació.
Nota: Hem volgut deixar de banda en aquest apunt el reciclatge, el tractament de deixalles o l'ús de l'aigua per més endavant. Són temes prou complexes tècnicament i controvertits com per donar-li un espai a banda. Aprofiteu per anar a l'exposició al Museu “ Qui embruta el mar?. L'aigua és vida: la directiva marc de l'aigua”, oberta fins el 27 d'abril.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada